26 Aralık 2011 Pazartesi

Buluşma: SHARE & DORKBOT İstanbul ! 29 Aralik:

Duyuru:


İstanbul SHARE & DORKBOT Buluşması!

"Bu dönem Bilgi Müzik Bölümde "Müzikal Ağlar" başlığı altında açılan ders aracılığı ile dünyada var olan iki elektronik sanatlar ağını İstanbul'da başlattık. Dönem içinde başlattığımız çalışmalar ile birlikte bundan sonrasıni herkesin katılımına açılıyor.

"Dorkbot ve Share nedir?", "Nasıl işler yapar?", öğrenmek, aramıza katılmak ve  bu ağların İstanbul ayağının bir parçası olmak isterseniz 29 Aralık 2011 Perşembe toplantımıza gelin, beraber neler yapabilceğimizi konuşalım, ileriye dönük projeler üretelim ve çalalım.

19:00'da geldiğinizde, ilerde sizin de bir kompozisyon aracı olarak kullanabilceğiniz ses enstelasyonumuzu gezebilir, Sinan Kestelli'nin sunumuna katılabilir ve bizimle beraber ya da arkadaşınızla çalabilirsiniz.

Görsel ve ses için malzemelerinizi getirin ve doğaçlamaya katılın."

www.dorkbot.org
www.share.dj
https://www.facebook.com/nwmcistanbul
http://nwmcistanbul.tumblr.com/

Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü E4 Binası 102-A
______________

"First Offical SHARE & DORKBOT Meeting @ ISTANBUL!
As Musical networks and connectivity class at Bilgi Music department, we had a goal of starting two electronic arts networks in Istanbul: DORKBOT & SHARE

What is dorkbot & share?
DORKBOT (www.dorkbot.org) is a network based on the motto of people doing strange things with electricity!
SHARE(www.share.dj) is a open jam for audio and visual artist which gives us the opportunity to meet and play together.
As Bilgi music department we are opening our space to create and evolve these networks in Istanbul. Our first meeting will be on 29th of December at 19:00, we will talk about these networks and discuss the future opportunities that we can create. People who are interested in electronic arts (audio and visuals) are kindly invited so that we can unite and develop an environment for us in Istanbul. We are going to be jamming that day, so please bring your equipment and spread the word around.
Date: 29 December 2011
Time:19:00
Place: Bilgi Universitesi Santral Istanbul Kampusu E4 Binasi"

24 Aralık 2011 Cumartesi

Bilgi:(1) IŞIK GÖSTERİLERİ (karışık medya) 1968-1970ler.


ABD’de 1967-1970’ler. Mühendis ve çeşitli sanatçıların karışık medya araçlarıyla 8-9 kişi genelde psychedelic rock konserlerinde canlı olarak gerçekleştirdikleri şovlar.

Anlam fikirlerin kodlanarak yazınsal olarak ifade edilmesiyle değil seyirciye işitsel ve görsel medya teknolojilerini kullanarak (tamamıyla içine gireceği bir ortam kurarak) duygusal gerçek bir deneyim yaşatarak yapmak istediler. Psikoloji, bilgi teorisi, iletişim mühendisliği alanları buna dayanak oldu.

*single wing turquoise bird http://www.youtube.com/watch?v=n3n5NUnuHlM

16-mm film, litograf üzerinde durağan imajlar, aynı zamanda sıvılar ve sık sık dönen renk ve hızla tekrarlanan elektronik flaş (strobe) tekerlekler digger yansıtıcıların önüne konuyordu. 





                    
 



*Su, yağ ve gliserin 35mm filme kaydedilmiş.Cecily Hoyt http://www.youtube.com/watch?v=TW733Ut5zE0&feature=related



Mark Boyle. Pink Floyd 68 http://www.youtube.com/watch?v=sr0hdXPH92M&feature=related

*Pink Floyd UFO club 69
http://www.youtube.com/watch?v=gwly9QdzOSY&feature=related



Atmosferik olay: Nicholas Schoffer, Cybernetic Light Tower, Paris’te gökyüzünü geniş renklere dönüştürüyor.
Stan VanDerBeek (s.351) tiyatroda seyirci olmak değil oynamak zevkli, isyan.  İnsanların birbiriyle yüzyüze görüşecek durumları yok. Bunun için dönüştücüler (yapay zeka) geliştiriyorlar. Film en büyük illüzyon. Bu ilüzyonu geliştirmeye çalışıyor. Hologram şimdi sırada, atomlarıyla dönüşütürüyor.
Multivision. Labyrinthe,  Expo 1967, Roman Kroitor. Üç veya daha fazla birbirinden bağımsız filmlerin oynamasi 70mm. yatayda.
Diapolyceran Screen. Francis Thompson. “We are Young” Expo 67.


Referanslar
Expanded Cinema.
www.see-this-sound.at




[1] Expanded Cinema. part 6 Intermedia. p.347 http://www.vasulka.org/Kitchen/PDF_ExpandedCinema/part6.pdf

Text: VJlik hakkinda kisa bir yazi



Vj (Video Joley veya Visual Jokey) canli video sanatcisidir. Isini müzikle es zamanli olarak yapmasi onu diger video sanatcilarindan genellikle ayirir. Seyirciyi etkileyecek bu gorselleri canli olarak yapar veya değiştirir. Amaclanan ses ve göruntunun birlikte algilanarak insanin iki yerde birden hissetmesidir. Gorsel hareket ve renklerle yaratilan yeni alan imgesel bir dunya olur. Bu videolar cogunlukla bir projeksiyon makinasindan cikan hareketli resimlerdir. Yansıtılan yüzey perde olacağı gibi bina, masa, dansçının bedeni de olabilir. Gunumuzde bu hareketli resimleri müziğin hızına ve ritmine uydurmak icin bircok teknoloji ve alet bulunmaktadir. VJ bu aletleri ve yeni yazılımları kullanarak sanat yapip yapmadigini cok da fazla umursamadan kendi sosyo-kulturel eylem alaninda hareket eder.

Vj kulturu 1970lerde kendisine Vj diyerek diger video yapan sanatcilardan ayirirken belki de kendilerine hem teknolojik hem de populer bir isim vermek istediler.

VJlerin de içinde bulunduğu canlı sinema sanatçıları geleneksel sanatlarla perfomans sanatlarinı medya teknolojileriyle birlestirerek ortaya oldukca hibrit bir is cikarmıslardır.Buna genel olarak canlı audio video performans veya canlı işitsel ve görsel performans deniyor. Kısaca Canlı AV.

28 haziran2011, İstanbul
Burcu Gündüz

8 Aralık 2011 Perşembe

VJ ATÖLYESİ Müzik Öğrencileri için @Bilgi Univ.


Müzik Öğrencileri için VJ ATÖLYESİ
17 KASIM 2011@ BILGI ÜNIVERSITESI, SANTRAL, İstanbul

New Ways of Musical Connection görsel ve müzik alanındaki uluslararası iki ağın (www.share.dj ve www.dorkbot.org) İstanbul ayağını başlatmak için kurulmuş. Sharedj ses üretenlerin görselcilerle buluşması için,  dorkbot ise daha çok fikir paylaşımı için. Tuna Pase'nin Bilgi Üniversitesi'ndeki dersinde müzik üretenlerin kendi görsellerini yapabilmeleri için başlangıç seviyesinde bir atölye yapacağız. Resolume Avenue 3.3.3'ü anlattık. Müziğin görselleştirilmesiyle ilgili örnekler gösterdik.
VJler: Hasierehei (Leibzig-Almanya) & Vjunk (İstanbul-Türkiye)
İletişim: vjfestist@gmail.com



VJ WORKSHOP for music students17 NOVEMBER 2011 @ BILGI ÜNIVERSITY, SANTRAL, İstanbul

New Ways of Musical Connection is for connecting with two international networks for audio and visuals (www.share.dj ve www.dorkbot.org) from İstanbul. Sharedj is a meeting point for audio and visual makers, dorkbot is to share knowledge. Tuna Pase's lesson at Bilgi Üniversity, we will make a workshop from the beginning of making video. Focus will be using audio to create video loops. Hasierehei, a VJ team from leipzig/germany, will introduce to the VJ program Resolume (www.resolume.com for 3.2.3 demo) and give a closer look to its possible surroundings. The aim is to get into footage production and preparation, to have a closer look on the  audio-visual properties in the program.  Vjunk will show examples about visualization of music. Join and enjoy!

Vjs:  Hasierehei (Leibzig-Almanya) &  Vjunk (İstanbul-Turkey)
Contact: vjfestist@gmail.com